Pri zamestnávaní cudzincov je veľa papierovania, sťažujú sa firmy

Firmy na Slovensku sa snažia riešiť nedostatok ľudí aj najímaním cudzincov. Za najväčšiu prekážku však považujú administratívnu náročnosť. Týka sa to najmä veľkých firiem. Ukázal to prieskum, ktorý pre TASR dala vypracovať ČSOB. Zúčastnilo sa na ňom 304 firiem.

04.05.2019 14:23
debata (3)

Prieskum ukázal, že takmer polovica oslovených zástupcov malých, stredných a veľkých firiem vidí najväčšiu prekážku pri zamestnávaní cudzincov v administratívnej náročnosti. Až 41 % firiem tiež priznáva jazykovú bariéru, štvrtina nespoľahlivosť a 23 % zástupcov firiem vidí problém aj v zlých pracovných návykoch. Medzi ďalšími prekážkami zamestnávania cudzincov sa objavovala najviac problematika chýbajúcich ubytovacích kapacít, odlišná mentalita a kultúra cudzích národností, prípadne neochota vzdelávať cudzincov, pretože sa predpokladá, že budú zamestnaní na Slovensku iba krátky čas.

Z hľadiska veľkosti firmy sa ukázalo, že administratívnu náročnosť najhoršie vnímajú veľké firmy. Za problém to považuje až 58 % opýtaných. Naopak, u malých firiem a živnostníkov je administratíva problémom iba u tretiny oslovených zástupcov. Jazykovú bariéru za prekážku zhodne označilo 46 % malých i stredných firiem. Oproti tomu u veľkých firiem to bolo len 35 % z nich. Nespoľahlivosť cudzincov najviac vnímajú malé firmy.

Na Slovensku ku koncu marca tohto roka podľa aktuálnych údajov ústredia práce bolo zamestnaných 70 793 cudzincov, pričom medziročne ich počet vzrástol takmer o 19 000. Na slovenskom pracovnom trhu si uplatnenie našli najmä ľudia z krajín Európskej únie, ale aj občania z tretích krajín. Zamestnaní na Slovensku sú najmä Ukrajinci, ktorých v marci na Slovensku pracovalo 14.944. Za nimi nasledujú Srbi, ktorých na Slovensku ku koncu marca pracovalo 12.843 a Rumuni, ktorých bolo na Slovensku zamestnaných 10 368.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnávanie cudzincov