Volkswagen v Bratislave vyrobil už milión Touaregov

Najväčší slovenský výrobca automobilov Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobil miliónty Volkswagen Touareg. Firma o tom informovala v tlačovej správe. Podľa automobilky ide o prvé na Slovensku vyrábané SUV, ktoré sa exportuje do celého sveta 17 rokov.

28.03.2019 20:43
debata (5)

„Milión vyrobených vozidiel Volkswagen Touareg dokazuje našu technickú odbornosť a kompetenciu, ktorú odovzdávame prostredníctvom našich produktov zákazníkom do celého sveta,“ uviedol predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo VW SK Oliver Grünberg. Ako dodal, v záujme spoločnosti je zvýšenie konkurencieschop­nosti závodu a s tým súvisiace zabezpečenie dobrej východiskovej pozície pri prideľovaní produktov v rámci koncernu Volkswagen.

Bratislavský závod Volkswagen Slovakia vyrába stredne veľké SUV značky Volkswagen ako jediný závod na svete. Začiatok výroby SUV vozidiel v Bratislave v júni 2002 sa podľa autmobilky zapísal do histórie fabriky ako najväčší investičný projekt, ktorý zabezpečil tisícky nových pracovných miest. Dnes schádza z liniek už tretia generácia modelu.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 5,5 miliónov vozidiel. Je najväčším súkromným zamestnávateľom v krajine. Volkswagen Slovakia je najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov, za rok 2017 odviedol na daniach a odvodoch približne 250 miliónov eur. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku 4,35 miliardy eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky, podvozky a motory, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky #Volkswagen Slovakia