Lufthansa nestráca dôveru v boeingy, zvažuje ich kúpu

Nemecké aerolinky Lufthansa chcú kúpiť do svojej flotily trojciferný počet strojov. Zvažujú tak lietadlá 737 MAX spoločnosti Boeing, ako aj A320neo od Airbusu.

27.03.2019 07:22
debata (23)

„Dôveru v Boeing sme nestratili,“ vyhlásil v utorok podľa agentúry Reuters šéf spoločnosti Carsten Spohr. Po tom, keď sa dva stroje 737 MAX zrútili zrejme pre zlú činnosť senzorov, mnoho štátov nedávno zakázalo prelety lietadiel tohto typu nad svojím územím.

„Počas uplynulých desaťročí vyrobili nádherné lietadlá a som si istý, že tento problém vyriešia,“ povedal Spohr o Boeingu.

Rozhodnutie o kúpe úzkotrupých strojov 737 alebo A320 by Lufthansa mala podľa Spohra urobiť v budúcom roku. V súčasnej dobe žiadny model 737 MAX nemá ani vo svojej flotile ani medzi objednanými lietadlami.

Lufthansa, ktorá je najväčším leteckým prepravcom v Nemecku, vlani hospodárila s prevádzkovým ziskom 2,8 miliardy eur. Oproti predchádzajúcemu roku to znamená pokles o štyri percentá, aj tak je to ale druhý najlepší výsledok v histórii podniku. V tomto roku Spohr počíta s prevádzkovým ziskom 2,4 miliardy až tri miliardy eur.

.....

VIDEO: Mohol pilot zabrániť tragédii? Pozrite si video s pilotom Boeingu 737, teda podobného stroja, aký sa zrútil v Etiópii.

Video
23 debata chyba
Viac na túto tému: #Airbus #Boeing #Lufthansa