V nitrianskom Jaguari pracuje už viac ako 1500 ľudí

Spoločnosť Jaguar Land Rover (JLR) v súčasnosti zamestnáva na Slovensku už viac ako 1 500 zamestnancov a cieľom automobilky je postupne dosiahnuť stav 2 800 zamestnancov.

05.03.2019 16:51
debata (14)

Viac ako 98 % z nich tvoria Slováci a spoločnosť predpokladá, že tento trend sa udrží aj v budúcnosti. Informovala o tom v utorok spoločnosť Jaguar Land Rover.

Až 30 % všetkých zamestnancov tvoria ženy, ktoré podľa automobilky nachádzajú uplatnenie naprieč všetkými pozíciami. „Firma plánuje aj naďalej vytvárať také podmienky, aby bola pre ženy atraktívnou voľbou a aby sa zvyšoval záujem žien o štúdium aj prácu v oblasti automobilového priemyslu,“ ozrejmila spoločnosť JLR.

Jaguar Land Rover bude na Profesia days v Bratislave (veľtrh pracovných príležitostí) prezentovať 6. a 7. marca 20 hlavných pracovných pozícií, ktoré obsadzuje v rámci prebiehajúcej druhej náborovej vlny, ktorej výsledkom by malo byť 850 nových pracovných miest.

„Vzhľadom na prepracovaný systém vstupných školení aj priebežného vzdelávania príležitosť môžu využiť nielen skúsení kandidáti, ale aj takí, ktorí nemajú zatiaľ skúsenosti v automobilovom priemysle. Každý nový výrobný zamestnanec absolvuje 12-týždňový tréningový program v Tréningovej akadémii, ktorú spoločnosť vybudovala a otvorila minulý rok v máji. Ide o jediné takéto školiace stredisko svojho druhu, ktoré Jaguar Land Rover zriadil mimo územie Veľkej Británie,“ dodala spoločnosť.

.....

TV Pravda: Jaguar pritiahol na Slovensko čínskeho lídra vo výrobe vlákien. Pozrite si video o výrobe súčiastok pre luxusné SUV vozidlo Land Rover Discovery.
Video
14 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Jaguar Land Rover