Šéf Tesly Elon Musk sa premenoval, je z neho Tusk. Na twitteri

Šéf americkej automobilky Tesla Elon Musk si na twitteri zmenil zobrazovacie meno na Elon Tusk a sľúbil, že ešte tento týždeň zverejní nové správy zo svojej firmy, ktorá sa zameriava na výrobu elektrických áut. Uviedla to agentúra Reuters.

28.02.2019 07:52
debata (4)

Na Muskovom twitterovom účte je teraz zobrazené meno Elon Tusk. Stránka má 25 miliónov fanúšikov. Musk zmenil meno účtu potom, keď ho americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) obvinila z pohŕdania súdom.

Burzová komisia tvrdí, že Musk nedávnou správou na twitteri porušil minuloročnú dohodu o urovnaní jej žaloby. Musk sa v rámci dohody zaviazal, že nebude na twitteri zverejňovať informácie s možným dopadom na akciový trh, ak najprv nedostane súhlas hlavného právnika Tesly. Podľa komisie tento záväzok porušil minulý týždeň, keď zverejnil tweet o predpokladanom objeme výroby Tesly v tomto roku.

Šéf Tesly Elon Musk premenoval svoj účet na... Foto: Elon Tusk (@elonmusk) · Twitter
Elon Musk, Tesla Šéf Tesly Elon Musk premenoval svoj účet na twitteri, volá sa na ňom Tusk.

Musk vlani v auguste prekvapil finančné trhy, keď na svojom twitterovom účte napísal, že uvažuje o prevzatí Tesly a stiahnutie jej akcií z verejného obchodovania. Dodal, že má pre svoj zámer zabezpečené financovanie a že by za akcie podniku ponúkol sumu výrazne prevyšujúcu ich vtedajšiu trhovú hodnotu. Neskôr však uviedol, že s potenciálnymi investormi stále jedná a že zatiaľ žiadna dohoda uzavretá nebola.

Burzová komisia následne podala žalobu, v ktorej uviedla, že výrok o prevzatí Tesly a stiahnutie akcií z burzy nemal reálny základ, bol nepravdivý a zavádzajúci, viedol k chaosu na akciovom trhu a poškodil investorov. Krátko nato sa komisia s Teslou a Muskom dohodla na urovnaní obvinenia.

Tesla a Musk museli každý zaplatiť 20 miliónov dolárov a Musk bol okrem iného nútený pristúpiť na to, že aspoň na tri roky odstúpi z funkcie predsedu správnej rady Tesly. Výkonným riaditeľom ale mohol zostať.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla Motors #Elon Musk