U.S. Steel postaví závod v Alabame, pochválil Trumpa za jeho kroky

Americká hutnícka spoločnosť U.S. Steel Corp. obnoví výstavbu závodu v meste Birmingham v štáte Alabama. Firma uviedla, že obnoveniu výstavby čiastočne pomohli "rozhodné kroky v oblasti obchodu", ktoré podnikol prezident Donald Trump.

12.02.2019 13:12
debata (6)

Clá, ktoré zaviedla americká vláda, totiž zvýšili ceny dovážanej ocele a hliníka. U.S. Steel zároveň uviedla, že jej rozhodnutiu pomohlo aj zlepšenie podmienok na trhu, podpora zo strany odborárov a vládne stimuly.

Práce na výstavbe závodu sa obnovia okamžite, informovala hutnícka spoločnosť a dodala, že výrobná kapacita závodu bude 1,6 mil. ton ročne. U.S. Steel a ďalší veľkí americkí výrobcovia ocele profitujú z toho, že Trumpova administratíva od marca minulého roka uplatňuje 25-percentné clo na dovoz ocele. Americkým výrobcom pomohlo hlavne to, že dokázali zvýšiť ceny ocele na domácom trhu. Tržby U.S. Steel vlani medziročne stúpli o 19 percent a firma sa dostala zo straty do čistého zisku v sume 387 mil. USD.

U.S. Steel má svoje zastúpenie aj na Slovensku. Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.

.....

VIDEO: Čo čaká 12-tisíc zamestnancov košických oceliarní? Pozrite si video TV Pravda.

Video
6 debata chyba
Viac na túto tému: #U. S. Steel #oceľ