Francúzi sa boja tvrdého brexitu: Zápchy, výpadky, katastrofa pre malé firmy

Francúzske združenie zamestnávateľov MEDEF varovalo pred niekoľkotýždňovým chaosom, ktorý by priniesol odchod Británie z Európskej únie bez dohody.

04.02.2019 09:16
debata

Upozornilo zároveň, že malé podniky na takú situáciu nie sú pripravené, napísal na svojom webe denník Financial Times (FT).

„Je jasné, že ak 29. marca nebude žiadna dohoda, nastane chaos,“ povedal v rozhovore s FT šéf združenia Geoffroy Roux de Bézieux. „Bude chaos v Británii, bude chaos vo Francúzsku, bude chaos v Európe, a to niekoľko týždňov,“ dodal.

Geoffroy Roux de Bézieux tiež predpovedal, že brexit bez dohody by viedol k dlhým dopravným zápcham a k výpadkom v zásobovaní. Upozornil tiež, že veľké podniky sa síce začali na možnosť brexitu bez dohody pripravovať, aj tak ale očakávajú ťažkosti. Pre malé podniky podľa neho bude brexit bez dohody znamenať katastrofu.

Briti sa pre odchod svojej krajiny z EÚ vyslovili v referende, ktoré sa konalo v júni 2016. Británia má EÚ opustiť tento rok 29. marca, britský parlament však zatiaľ neschválil dohodu o podmienkach brexitu.

.....

TV Pravda: Brexit bude dramatický (vysielané 11.1.2019)

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Francúzsko #Brexit