Burger King sa po siedmich rokoch vracia na Slovensko

Sieť rýchleho občerstvenia Burger King sa po siedmich rokoch vrátila na Slovensko. V piatok 23. novembra totiž spoločnosť AmRest Holdings, ktorá na Slovensku už prevádzkuje značky Pizza Hut a Starbucks, otvára v bratislavskom nákupnom centre Bory prvú reštauráciu Burger King. Ešte do konca tohto roka by mala pribudnúť druhá v bratislavskom nákupnom centre Avion.

23.11.2018 14:53
debata (10)

Ako pri príležitosti otvorenia prvej reštaurácie Burger King v piatok uviedol riaditeľ Burger King pre Českú republiku a Slovensko Daniel Ryška, spoločnosť plánuje na Slovensku ďalšiu expanziu. V budúcom roku plánuje otvoriť v krajine ďalšie štyri prevádzky, z toho prvé dve aj mimo Bratislavy. Jedna z nich by mala byť otvorená v Košiciach. Celkovo plánuje spoločnosť do týchto štyroch prevádzok v budúcom roku investovať zhruba 3,5 mil. eur. V priemere pritom v jednej reštaurácii zamestná 35 ľudí.

Plány spoločnosti AmRest na Slovensku so značkou Burger King siahajú ďalej. Výhľadovo je podľa Ryšku perspektíva v krajine prevádzkovať až tri desiatky Burger Kingov. „Určite mierime do všetkých krajských miest,“ povedal riaditeľ spoločnosti pre Českú republiku a Slovensko.

Spoločnosť AmRest Holdings, ktorá na Slovensku sieť Burger King prevádzkuje, je najväčším nezávislým prevádzkovateľom reštaurácií v strednej a východnej Európe s pôsobnosťou aj mimo tohto regiónu. Od roku 1993 prevádzkuje značky franchise reštaurácií Burger King, Pizza Hut, Starbucks a KFC a vlastní koncepty La Tagliatella, Blue Frog a KABB. V súčasnosti prevádzkuje viac ako 1 800 reštaurácií v 18 krajinách. Samotná značka Burger King pôsobí v ôsmich desiatkach krajín s 13 tis. reštauráciami.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Burger King