Výroba čipov katapultovala zisk Samsungu na rekord

Juhokórejský elektronický gigant Samsung Electronics očakáva za 3. kvartál 2018 rekordný prevádzkový zisk, najvyšší v histórii. Vďačí za to najmä divízii polovodičov, ktorá zaznamenala mohutný dopyt po svojich produktoch zo strany dátových centier.

05.10.2018 10:10
debata

Najväčší svetový výrobca smartfónov a polovodičov v piatok na základe predbežných údajov uviedol, že očakáva nárast prevádzkového zisku za 3. kvartál o 20 % na 17,5 bilióna juhokórejských wonov (13,48 miliardy eur) zo 14,53 bilióna KRW pred rokom. Tržby podľa rýchleho odhadu stúpli na 65 biliónov KRW zo 62 biliónov KRW.

Analytici, ktorých oslovila spoločnosť S&P Global Market Intelligence, predpovedajú Samsungu prevádzkový zisk vo výške 17,1 bilióna KRW a tržby 65,1 bilióna KRW za tri mesiace do konca septembra.

Čipy sa podieľajú takmer 80 % na prevádzkovom zisku spoločnosti. Samsung profitoval z prudkého nárastu dopytu po čipoch pre tzv. cloud computing, ktorý viedol k zdraženiu čipov DRAM, Tie pomáhajú zariadeniam vykonávať viac úloh a sú hlavným pamäťovým produktom firmy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung