Napriek neustále rastúcim cenám vstupov, ceny produkcie klesajú. Hlavným problémom podľa Molnára je predaj hydinového mäsa cez letákové akcie. Obchodné reťazce sa predbiehajú v tom, ktoré z nich ponúknu svojim zákazníkom hydinu za najnižšiu cenu, a to aj napriek tomu, že produkcia hydiny nie je sezónnou záležitosťou a nepotrebuje žiadne výpredaje.
V tomto roku hydinárom pribúdajú ďalšie navýšenia cien vstupov do výroby výrobcami kŕmnych zmesí, nárast cien elektrickej energie a plynu, zavedenie príplatkov k mzdám za sviatky a nočné služby, ako aj nárast minimálnej mzdy.
Podľa hydinárov tieto dôvody vyvolávajú potrebu okamžitého zvýšenia odbytových cien za hydinové mäso až do 15 %. V opačnom prípade, ako zdôraznil Molnár, je ohrozená samotná existencia hydinárskeho odvetvia na Slovensku.