Akcie Tesly zráža odchod účtovníka aj marihuana šéfa

Akcie amerického výrobcu elektromobilov Tesla v piatok zamierili prudko dole, pretože investorov znepokojila správa o rezignácii hlavného účtovníka Davea Mortona.

07.09.2018 19:07
debata (6)

Správa o rezignáciu navyše prišla po tom, keď zakladateľ a generálny riaditeľ podniku Elon Musk v internetovej relácii fajčil zmes údajne obsahujúce marihuanu.

Akcie spoločnosti Tesla po začatí dnešného obchodovania na burze strácali zhruba deväť percent. Morton sa rozhodol rezignovať len mesiac po nástupe do funkcie. Podľa firmy tak urobil okrem iného pre veľký záujem verejnosti, ktorý Tesla priťahuje.

Niektorí analytici podľa agentúry Reuters automobilku opätovne vyzvali k zmenám v štruktúre vedenia podniku. „Vyzývame k vytvoreniu funkcie spoluriaditeľa či prevádzkového šéfa,“ uviedol analytik James Albertine z maklérskej spoločnosti Consumer Edge. „Veľa ľudí sa pýta, či je Elon pre Teslu stále tým najlepším generálnym riaditeľom,“ upozornil analytik Frank Schwope z banky NORD/LB.

Musk si vo štvrtok s komikom Joeom Roganom „potiahol“ z jointu, ktorý podľa Rogana obsahoval zmes tabaku a marihuany. Program sa natáčal v Kalifornii, kde je od začiatku januára užívanie marihuany na rekreačné účely legálne, upozornil server BBC.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla Motors