Volkswagen vybuduje v Nigérii a Ghane montážne závody

Volkswagen v súvislosti s návštevou nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Nigérii podpísal predbežnú zmluvu (Letter of Intent), že v krajine postupne vybuduje montážny automobilový závod. V piatok o tom v Abuji, hlavnom meste krajiny, informoval hovorca nemeckej vlády.

31.08.2018 16:36
debata (4)

O hodnote projektu medzi Volkswagen Group South Africa a vládou tejto západoafrickej republiky podrobnosti nie sú zatiaľ známe.

Počas rokovaní kancelárky Merkelovej v Ghane predstavitelia Volkswagenu podpísali takú istú rámcovú dohodu o vybudovaní rovnakého montážneho závodu. V piatok sa tiež dohodlo, že centrálne banky oboch krajín budú poskytovať úvery poľnohospodárskym podnikom.

Nigéria patrí medzi tie západoafrické štáty, ktoré v posledných mesiacoch opustili desaťtísíce obyvateľov. Väčšinou skončili v líbyjských utečeneckých táboroch, odkiaľ by sa chceli dostať do Európy.

Verejnosť znepokojila správa založená na analýzach inštitúcie World Poverty Clock (barometer svetovej chudoby), ktorú založilo nemecké spolkové ministerstvo pre hospodársku spoluprácu a rozvoj, že ľudí v krajine sužujú najmä obrovská korupcia a nedostatok pracovných príležitostí. Preto viac ako tretina z jej 190 miliónov obyvateľov uvažuje o vysťahovalectve. Správa hovorí, že Nigéria už prekonala Indiu v počte ľudí žijúcich v biede.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Afrika #migrácia