Zasadnutie vedenia Tesly bolo búrlivé, odmietlo Muskove plány

Americký výrobca elektromobilov Tesla zostáva verejne obchodovanou firmou. Predstavenstvo automobilky na štvrtkovom búrlivom zasadnutí odmietlo plán jej šéfa a zakladateľa Elona Muska na stiahnutie spoločnosti z burzy. V piatok to podľa agentúry Reuters uviedlo v krátkom vyhlásení šesť jeho členov.

25.08.2018 10:31
debata (12)

Od začiatku augusta, keď Musk so svojím plánom vyšiel prostredníctvom tweetu na verejnosť, sa cena akcií Tesly prepadla o dvadsať percent. Musk vtedy na twitteri napísal, že na sprivatizovanie Tesly disponuje prostriedkami vo výške 72 miliárd dolárov. Neskôr však vyšlo najavo, že sa mu nepodarilo uzavrieť dohodu so saudským fondom.

Tesla následne vytvorila na posúdenie návrhu na stiahnutie akcií podniku z burzy osobitný výbor. Ten už podľa piatkového oznámenia členov predstavenstva rozpustila.

Podľa informácií agentúry AP začala Muskov tweet o prevzatí Tesly vyšetrovať americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC). Nielenže tweet najskôr spôsobil prudký rast ceny akcií firmy, ide najmä o to, že bol zverejnený spôsobom, ktorý môže byť v rozpore s burzovými pravidlami.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Elon Musk