Aegon na Slovensku skončí, jeho firmy kupuje skupina NN

Holandská poisťovňa Aegon predá svojej spoločnosti v Česku a na Slovensku holandskej skupine NN. Informovala o tom vo štvrtok na svojej webovej stránke. Hodnota transakcie je podľa firmy 155 miliónov eur.

16.08.2018 09:22
debata (6)

„Táto dohoda je ďalším krokom k racionalizácii našej geografickej stopy a sústredenie našich zdrojov na naše kľúčové trhy,“ uviedol generálny riaditeľ skupiny Aegon Alex Wynaendts. „Transakcia zaručuje pokračovanie starostlivosti o zákazníkov, ponúka nové príležitosti pre zamestnancov a je v najlepšom záujme našich akcionárov,“ dodal.

Spoločnosť uviedla, že pre jej klientov nebude transakcia znamenať žiadnu zmenu, ceny aj podmienky produktov podľa nej zostávajú rovnaké. Transakcia podlieha obvyklým regulačným schváleniam a jej dokončenie sa očakáva počas prvého štvrťroka budúceho roka.

Aegon na území bývalého Československa poskytuje prevažne investičné životné poistenie a rizikové životné poistenie, na Slovensku tiež dôchodkové produkty. Zisk pred zdanením v Česku a na Slovensku vlani predstavoval zhruba 412 miliónov českých korún, uviedla skupina.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #poistenie #NN #Aegon