Na diaľnici D1 pri Triblavine čakajú vodičov obmedzenia

Na diaľnici D1 v úseku Bratislava - Trnava v približne 17 - 19 kilometri budú od soboty 11. augusta do 24. augusta dopravné obmedzenia pre rozširovanie diaľnice - výstavbu križovatky Triblavina.

10.08.2018 16:58
debata (2)

Zajtra sa začnú prvé obmedzenia na diaľnici D1 neďaleko Bratislavy v súvislosti s výstavbou Triblaviny. Diaľničiari začínajú so zužovaním jazdných pruhov a s ich presunom na ľavý pás diaľnice a stredový pás. Na pravom páse diaľnice bude premávka čiastočne obmedzená.

Počas presúvania a zužovania jazdných pruhov musia vodiči počítať s výraznejšími dopravnými obmedzeniami. V noci zo soboty na nedeľu a v nedeľných skorých ranných hodinách bude v smere z Trnavy do Bratislavy prejazdný len jeden jazdný pruh.

"V prípade vysokých teplôt odporúčame vodičom a spolujazdcom mať pri sebe zásobu tekutín na zabezpečenie pitného režimu, najmä ak by došlo k dlhšiemu časovému zdržaniu pri prejazde týmto úsekom,“ vyzýva vodičov polícia.

Práce, ktoré sa začnú dnes o 12. hodine, potrvajú až do 24. augusta do 12. hodiny. Práce budú prebiehať na 17. až 19. kilometri diaľnice D1. "V prípade zrážok alebo iného nepriaznivého počasia sa termín ukončenia prác môže presunúť na ďalšie nasledujúce dni,“ informuje polícia.

Po ukončení prác bude diaľnica D1 pri novovznikajúcej križovatke Triblavina prejazdná v troch zúžených jazdných pruhoch oboma smermi. Práce budú prebiehať v pravej časti pravého pásu diaľnice. Maximálna povolená rýchlosť bude znížená zo 110 km/h na 80 až 60 km/h.

Doprava bude vedená v zúžených jazdných pruhoch až do 1. novembra. Následne sa presunie rovnomerne do oboch pásov diaľnice. Práce na telese diaľnice budú pokračovať počas budúcej jari. Výstavba križovatky Triblavina má byť podľa diaľničiarov ukončená v roku 2020.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnica D1 #obmedzenie dopravy