Amazon v Seredi bude robiť nábor ľudí aj špeciálnym autobusom

Spoločnosť Amazon plánuje v Seredi prijímať ďalších zamestnancov. Náboroví pracovníci budú od druhého augustového týždňa jazdiť so špeciálnym autobusom po obciach a mestách v regióne, kde môžu záujemcovia absolvovať vstupný pohovor. TASR o tom informoval generálny manažér spoločnosti Matt Greene.

05.08.2018 11:50
debata (9)

Spoločnosť potvrdila, že chce ďalej prijímať nových pracovníkov, od 8. augusta bude hľadať zamestnancov prostredníctvom špeciálnej mobilnej náborovej kancelárie približne mesiac.

Nové logistické centrum spoločnosti Amazon pri... Foto: SITA, Martin Havran
amazon Nové logistické centrum spoločnosti Amazon pri Seredi.

„Budeme jazdiť s jedným z londýnskych poschodových autobusov do 27 rôznych miest a obcí v regióne,“ priblížil Greene, podľa ktorého Amazon na Slovensku v súčasnosti nemá plány do budúcnosti v oblasti výstavby, v hľadaní zamestnancov v regióne však bude pokračovať. Prijímať chce spoločnosť nielen na úrovni vstupných pracovníkov, vedúcich tímov či manažérov, ale aj na nových pozíciách, poznamenal Greene.

V logistickom centre je v súčasnosti zamestnaných približne tisíc pracovníkov na trvalý pracovný pomer. „Zároveň spolupracujeme aj s náborovými agentúrami a v nábore chceme ďalej pokračovať, pretože je síce leto, ale pre nás v Amazone o chvíľu začne príprava na vianočnú špičku a vtedy naberáme veľa sezónnych zamestnancov,“ dodala PR manažérka spoločnosti Miroslava Remenárová.

Závod v Seredi funguje takmer rok, pričom zákazníkom z celej Európy ponúka servis reverznej logistiky. To znamená, že v centre sa zhromažďujú produkty, ktoré zákazníci vrátili, a jednou z činností pracovníkov je ich kontrola a navrátenie do predajného stavu. V priebehu jedného dňa prejde podľa Greena logistickým centrom v Seredi niekoľko stoviek tisíc produktov.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Sereď #Amazon