Toyota dodá na olympiádu v Tokiu 3000 ekologických áut

Japonská automobilka Toyota poskytne na letné olympijské a paralympijské hry v Tokiu v roku 2020 flotilu viac ako 3000 osobných automobilov s elektrickým, hybridným alebo vodíkovým pohonom. Firma to oznámila v tlačovej správe.

28.07.2018 19:24
debata (2)

Vo vozidlovom parku bude vysoký počet bezemisných elektromobilov na vodíkové palivové články (FCEV), ako je napríklad sedan Toyota Mirai. Okrem vozidiel FCEV bude zvyšok vozidlového parku tvorený prevažne najnovšími hybridnými modelmi a plug-in hybridnými vozidlami (HEV/PHEV) značiek Toyota a Lexus, ale aj novými elektromobilmi s batériovým pohonom (BEV).

Olympiádu podporí aj autobus Toyota Sora poháňaný palivovými článkami, rovnako tak vysokozdvižné vozíky s rovnakým typom pohonu, vyrábané a predávané firmou Toyota Industries Corporation.

Prostredníctvom týchto vozidiel tak chce Toyota spoločne s usporiadateľmi olympiády dosiahnuť najnižšiu cieľovú úroveň emisií v histórii v rámci všetkých oficiálnych vozidlových parkov hier. Ešte pred konaním hier 2020 v Tokiu zverejní Toyota ďalšie svoje plány a príspevky, vrátane informácií týkajúcich sa nových produktov a riešení v oblasti mobility.

Toyota sa v roku 2015 podpísaním zmluvy s Medzinárodným olympijským výborom a Medzinárodným paralympijským výborom stala oficiálnym celosvetovým partnerom pre mobilitu na roky 2017–2024. Pokrýva to olympijské a paralympijské zimné hry v Pchjongčchangu 2018 (Južná Kórea) a Pekingu 2022 (Čína), respektíve letné olympijské hry v Tokiu 2020 (Japonsko) a Paríži 2024 (Francúzsko).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Olympijské hry