Český súd zakázal Skylinku vysielať programy Primy na Slovensku

Spoločnosť M7 Group, ktorá prevádzkuje satelitnú službu Skylink, musí v dekódovacích kartách pre slovenský trh zablokovať prístup k televíznym programom Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Krimi. Rozhodol o tom Mestský súd v Prahe predbežným opatrením. Informovala o tom v piatok FTV Prima v tlačovej správe.

22.06.2018 16:51
debata (15)

M7 Group podľa hovorcu Marka Nemca neporušuje žiadne zákony ani dohodnuté zmluvy. „Rozhodnutie súdu o predbežnom opatrení budeme komentovať po tom, keď nám bude doručené oficiálnou cestou, čo sa zatiaľ nestalo,“ povedal.

Podľa Primy je šírenie jej českých programov na území Slovenska nelegálne. „Uvítali sme, že súd akceptoval náš návrh na nariadenie predbežného opatrenia vo veci dekódovacích kariet služby Skylink. Operátori by nemali konať v rozpore so zmluvou a distribuovať naše programy mimo územia Českej republiky, a vystavovať nás tak nebezpečenstvu postihu zo strany globálnych poskytovateľov autorských práv zahraničných relácií. Diváci na Slovensku môžu aj naďalej sledovať svoje obľúbené relácie na kanále Prima Plus,“ uviedla hovorkyňa Primy Gabriela Semová.

Podobne Skylink ponúka i programy českej televízie TV Nova. Jej hovorkyňa Jana Ondrejechová pred týždňom povedala, že televízia tiež pripravuje proti Skylinku právne kroky.

FTV Prima oslávila tento týždeň 25 rokov na českom trhu. Ponúka osem televíznych kanálov. Jej obrat bol vlani 3,5 miliardy Sk. Materskú spoločnosť FTV Prima Holding ovláda zo 62,5 percenta cez svoju skupinu GES podnikateľ Ivan Zach, zvyšný podiel patrí cez skupinu Alphaduct podnikateľovi Vladimírovi Komárovi.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Skylink