Allianz prevzal na Slovensku aktivity poisťovne D.A.S.

Allianz-Slovenská poisťovňa prevzala 15. júna na Slovensku všetky poisťovacie aktivity spoločnosti D.A.S., ktorá sa orientovala na poistenie právnej ochrany. Poisťovňa Allianz prebrala všetky práva, záväzky a pohľadávky zo zmlúv slovenskej pobočky D.A.S. Rechtsschutz AG.

15.06.2018 15:34
debata (10)

Transakcia je súčasťou akvizície skupiny Allianz v troch krajinách. Ďalej spoločnosť Allianz od nemeckej poisťovacej skupiny ERGO Group AG v Belgicku prevezme DAS Luxemburg a Allianz Suisse a jej dcérska spoločnosť CAP prevezmú DAS Švajčiarsko. Informovala o tom poisťovňa Allianz.

Ako povedal predseda predstavenstva a prezident Allianz-Slovenskej poisťovne Todor Todorov, cieľom tejto kúpy je využiť rastové príležitosti v neživotnom poistení a ďalej posilňovať konkurenčnú pozíciu.

“Naša spoločnosť sa dlhodobo snaží o diverzifikáciu portfólia a hľadanie vhodných investičných príležitostí. Prevzatím aktivít D.A.S. Rechtsschutz AG na Slovensku pribudne v našom produktovom portfóliu možnosť poistenia právnej ochrany, ktorú naši klienti pod značkou Allianz doteraz nemali,” uviedol Todor Todorov.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #poistenie #Allianz #D.A.S.