OverSi. To je nový názov štátnej úschovne dát

Víťazom súťaže Vymysli lepšiu budúcnosť o najlepší nový názov pre Centrálnu správu referenčných údajov (CSRÚ) sa stal vysokoškolák Peter Poráč s návrhom OverSi. Médiá o tom v pondelok informoval odbor komunikácie a protokolu Úradu podpredsedu vlád SR pre investície a informatizáciu.

04.06.2018 10:33
debata

CSRÚ bude najdôležitejším technickým a najmä systémovým riešením v boji proti byrokracii a pri zavádzaní zásady jedenkrát a dosť. „Tento systém budú tisícky úradníkov každodenne používať pri získavaní výpisov a overovaní si údajov v spoločných registroch,“ uviedol vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD).

Podľa neho sa dôležitosť systému bude stupňovať s tým, ako sa bude do registrov postupne pripájať jeden rezort za druhým. „Preto sme chceli, aby systém niesol krátke, zapamätateľné meno,“ konštatoval vicepremiér.

Za odmenu bude medik z Košíc na budúci týždeň sprevádzať podpredsedu vlády SR na pracovnej ceste v bulharskej Sofii na konferencii o eurofondoch po roku 2020, ktorá sa bude konať 7. a 8. júna. Súťaž bola určená pre žiakov a študentov základných, stredných a vysokých škôl do 26 rokov, informoval odbor.

debata chyba
Viac na túto tému: #e-Government #OverSi