Na Slovensku je veľa startupov z oblasti biotechnológií a biomedicíny

Na Slovensku je veľa startupov z oblasti biotechnológií a biomedicíny. Tieto spoločnosti mali možnosť predstaviť svoje nápady na podujatí Life Science Innovation Day, ktoré sa konalo v utorok vo Vedeckom parku Univerzity Komenského v Bratislave za podpory Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

29.05.2018 15:26
debata

Uviedol to Guido Glania, výkonný člen predstavenstva Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK), ktorá podujatie organizovala.

„Cieľom je oboznámiť širokú vedeckú obec, ale aj tých, ktorí môžu poskytovať zdroje na takýto výskum, a upevniť a nadviazať spoluprácu, povedzme, lekárskych fakúlt, akadémie vied a iných vedeckých pracovísk,“ priblížil štátny tajomník rezortu zdravotníctva Stanislav Špánik s tým, že z podujatia by podľa neho mohli vzísť aj konkrétne formy spolupráce.

Glania skonštatoval, že na Slovensku je veľa inovatívnych ľudí, ktorí pôsobia v tejto oblasti. „Zistili sme, že na Slovensku je veľa startupov v oblasti biotechnológií a biomedicíny a chceli by sme dať týmto startupom príležitosť stretnúť medzinárodné firmy, prezentovať ich nápady, vytvoriť tímy a rásť v medzinárodnom priestore,“ poznamenal Glania, pričom podľa neho je možnosť rastu vysoká.

„My mnohokrát nevieme, že aj na Slovensku máme významných vedcov, ktorí pracujú na projektoch, ktoré sú nielen slovenského, ale aj európskeho významu, a spolupracujú s najvýznamnejšími vedeckými pracoviskami vo svete,“ zdôraznil Špánik.

debata chyba
Viac na túto tému: #startup