Naftogaz sa sťažuje na Gazprom, že mu odmieta dodávať plyn

Ruská plynárenská spoločnosť Gazprom na stretnutí s predstaviteľmi ukrajinskej energetickej firmy Naftogaz dala najavo, že odmieta obnoviť dodávky na Ukrajinu, ako to v decembri prikázal Arbitrážny inštitút Štokholmskej obchodnej komory.

27.03.2018 23:23
debata (19)

Okrem toho Gazprom odmietol potvrdiť, či uhradí 2,6 mld. USD, ako to arbitrážny súd prikázal vo februárovom rozhodnutí v spore o prepravu plynu. Uviedla to spoločnosť Naftogaz v tlačovej správe, ktorú v utorok poskytla agentúre SITA.

Gazprom na stretnutí so zástupcami Naftogazu navrhol zmluvy zmeniť alebo ich zrušiť s cieľom anulovať rozhodnutia arbitrážneho súdu, konštatuje sa v tlačovej správe. Naftogaz s návrhmi Gazpromu nesúhlasí.

„Odmietanie Gazpromu uznať platné arbitrážne rozhodnutia medzinárodne rešpektovaného arbitrážneho inštitútu vážne spochybňuje dôveryhodnosť Gazpromu ako partnera pre európske plynárenské odvetvie,“ vyhlásil obchodný riaditeľ Naftogazu Jurij Vitrenko. Gazprom a Naftogaz sa dohodli, že sa stretnú na ďalších rokovaniach v apríli.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #plyn #Gazprom #Ukrajina #Naftogaz