Coca-Cola plánuje dať na trh svoj prvý alkoholický nápoj

Americká spoločnosť Coca-Cola sa chystá dať na trh svoj prvý alkoholický nápoj za 125 rokov svojej existencie.

07.03.2018 11:33
debata

V súčasnosti experimentuje s prípravou limonády s nízkym obsahom alkoholu určenou pre japonský trh, píše britský denník The Daily Telegraph. Coca-Cola je najväčším výrobcom nealkoholických nápojov na svete.

Nový produkt má patriť do skupiny nápojov, ktoré obsahujú japonskú pálenku šóču a ochutenú perlivú vodu. Veľmi populárne sú práve v Japonsku. Trhu s týmito nápojmi teraz dominujú japonské značky, napríklad Strong Zero, Highball Lemon či Slat.

„Je to nápoj v plechovke a obsahuje alkohol. Zvyčajne sa vyrába z destilátu zvaného šóču a perlivej vody s nejakou príchuťou,“ uviedol prezident japonskej súčasti Coca-Coly Jorge Garduňo.

„Doteraz sme v kategórii nápojov s nízkym obsahom alkoholu neexperimentovali, toto je ale príklad toho, ako pokračujeme v skúmaní príležitostí mimo naše kľúčové aktivity,“ dodal.

Garduňo prípravu nového nápoja označil za unikátny krok v histórii podniku. Upozornil, že vstup Coca-Coly do oblasti alkoholických nápojov sa pravdepodobne obmedzí len na Japonsko. Nespresnil však, kedy by sa mal nový produkt na japonskom trhu objaviť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #Coca-Cola