Nemci dízle nechcú, aj ojazdené išli dolu s cenou

V Nemecku za posledný rok výrazne klesol predaj nových naftových áut, ceny ojazdených tiež išli znateľne dole.

22.02.2018 12:12
debata (7)

Vývoj súvisí predovšetkým s manipuláciami pri meraní emisií a s obavami z možných zákazov jazdy, o ktorej má v Nemecku rozhodnúť najvyšší správny súd. Zákaz by sa dotkol práve dízlov. Zároveň v spolkovej republike stúpa povedomie o škodlivosti oxidu dusičitého (NO2), za ktorého emisie sú z veľkej časti zodpovedné naftové autá. Každoročne kvôli nim predčasne zomrie niekoľko tisíc Nemcov.

Kým v rokoch 2015 a 2016 podiel dízlov na všetkých nových osobných autách bol 48 a 46 percent, vlani už klesol na 38,8 percenta. Naopak, podiel vozidiel s benzínovým motorom stúpol z 50 a 52 percent na 57,7 percenta. V posledných mesiacoch je pokles stále výraznejší. Tento rok v januári podiel naftových vozidiel na celkovom predaji klesol na 33 percent zo 45 percent v rovnakom mesiaci pred rokom.

Výrazné sú aj problémy s odbytom ojazdených naftových áut. „Veľa zákazníkov vzalo svoje rozhodnutie späť a prešli z dízlu na benzínový automobil. Zneistenie je citeľné,“ povedal denníku Handelsblatt vedúci jedného autobazáru v Porýní Andreas Kraemer. Štúdia internetového predajcu Autoscout24 zase ukázala, že len 15 percent opýtaných by si kúpilo ojazdené naftové auto. Málokto z majiteľov ojazdených dieselových vozidiel si totiž teraz môže byť istý, že by sa ho prípadné zákazy jazdy nedotkli.

Celkovo je v Nemecku registrovaných okolo 15 miliónov osobných áut s naftovým motorom. Zhruba 2,7 milióna z nich spĺňa normu Euro 6 a zákazy jazdy, ktoré sa môžu týkať zhruba 40 miest, by sa ich s najväčšou pravdepodobnosťou nedotkli. Všetkých ostatných majiteľov naftových vozidiel ale pravdepodobne áno. V tej chvíli by podľa odborníkov ich cena išla dramaticky dole.

Práve dízlové vozidlá najväčšou mierou prispievajú k tomu, že sa v zhruba 70 nemeckých mestách stále nedarí dodržiavať maximálnu hodnotu NO2, ktorá je stanovená na 40 mikrogramov na meter kubický v ročnom priemere. Najhoršia situácia je v Mníchove (78 mikrogramov), Stuttgarte (73 mikrogramov) a Kolíne nad Rýnom (62 mikrogramov).

Vysoké znečistenie oxidom dusičitým si vyberá daň na zdraví občanov. Podľa Spolkového úradu pre životné prostredie zomrie v Nemecku ročne asi 6000 ľudí predčasne na choroby srdca a krvného obehu vyvolané oxidom dusičitým. Už v malých koncentráciách môže mať NO2 podľa úradu dlhodobo ťažké následky. Organizácia na ochranu životného prostredia Deutsche Umwelthilfe tvrdí, že si znečistenie ovzdušia NO2 vyžiada zhruba 13 000 predčasných úmrtí ročne.

Zástancovia dízlov zase argumentujú tým, že tieto autá síce produkujú viac NO2, zároveň ale menej oxidu uhličitého (CO2), takže prispievajú menšie mierou než benzínové vozidlá k zmenám klímy. Upozorňujú tiež na to, že na automobilovom priemysle v Nemecku závisí 800 000 až 900 000 pracovných miest, z ktorých by časť mohla byť kvôli zákazom jazdy ohrozená.

Ekologické organizácie sú zase toho názoru, že pracovné miesta ohrozujú predovšetkým manipulácie automobiliek a ich nedostatočná ochota výraznejšie investovať do pohonov budúcnosti.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #automobilky #diesel