Amazon pri Prahe ruší centrum vráteného tovaru, zastúpi ho aj Slovensko

Internetový obchod Amazon už nebude od mája prevádzkovať centrum vráteného tovaru v Dobrovízi neďaleko Prahy.

02.02.2018 08:41
debata

Zamestnancov postupne prevedie do blízkeho distribučného centra, prepúšťať nebude. Spoločnosť tak v Českej republike mení svoje pôsobenie v logistike, vedenie sa rozhodlo naplno sa sústrediť na distribučné logistické služby, informovala hovorkyňa českého Amazonu Miroslava Remenárová. Koľkých zamestnancov sa presun týka, spoločnosť nespresnila, ide minimálne o desiatky.

Spoločnosť podľa hovorkyne neočakáva žiadne komplikácie. „Pre zamestnancov to bude aj príležitosť pracovať s najmodernejšími technológiami, ktoré v našom distribučnom centre využívame, zoznámiť sa s ďalšími oblasťami práce v Amazonu a šancu pre ďalší kariérny rozvoj,“ uviedla Remenárová.

Agendu vráteného tovaru, takzvanú reverznú logistiku, budú riešiť iná centra Amazonu v Európe, medzi nimi napríklad centrum Amazonu na Slovensku, otvorené vlani na jeseň, ktoré zamestnáva viac ako tisíc stálych zamestnancov.

Amazon na začiatku týždňa oznámil, že chce mať v Česku do konca tohto roka 5000 stálych zamestnancov, teraz ich počet prekročil 4500. Nové pozície v rôznych odboroch pribudnú v distribučnom centre v Dobrovízi pri Prahe aj v korporátnej kancelárii v pražských Dejviciach.

Amazon je najväčším internetovým obchodom na svete patriacom americkej spoločnosti Amazon.com, Inc. Má viac ako 140 distribučných centier, z toho približne tretinu v Európe. Napríklad v Poľsku má štyri distribučné centrá.

V Dobrovízi Amazon otvoril centrum vráteného tovaru v roku 2013, neďaleké distribučné centrum firmy začalo prevádzku v roku 2015. V budove je možné uložiť až 18 miliónov kusov tovaru a za deň vypraviť až milión zásielok. V predvianočnej špičke naberá spoločnosť ku kmeňovým zamestnancom vyše 2000 sezónnych pracovníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon