Čipy posunuli Samsung k rekordným ziskom

Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics vo štvrtom štvrťroku zvýšil prevádzkový zisk o takmer dve tretiny na rekordných 15,15 bilióna wonov (viac ako 14 miliárd dolárov).

31.01.2018 09:33
debata (1)

Za rastom zisku bol najmä silný dopyt po pamäťových čipoch. Oznámila to v stredu firma. V celom minulom roku dosiahol prevádzkový zisk Samsungu rekordných 53,7 bilióna wonov (približne 50 miliárd dolárov).

Samsung predpovedal, že dopyt po pamäťových čipoch zostane silný aj v tomto roku. Firma je najväčším výrobcom pamäťových čipov na svete, vedúce postavenie má tiež na trhoch s chytrými mobilnými telefónmi a televízormi, napísala agentúra Reuters.

Samsung tiež oznámil, že sa rozhodol rozdeliť svoje akcie v pomere päťdesiat ku jednej. Podľa analytikov sa tak firma viac otvorí drobným investorom, čo podporí likviditu aj hodnotu akcií.

„Rozdelenie akcií je pre mňa prekvapením,“ uviedol jeden z analytikov investičnej spoločnosti LS Asset Management. Upozornil, že Samsung predchádzajúce výzvy investorov na rozdelenie akcií ignoroval.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung