Koncern Volkswagen vlani predal rekordných 10,7 milióna vozidiel

Nemecký automobilový koncern Volkswagen vlani zvýšil predaj o 4,3 percenta na rekordných 10,7 milióna vozidiel. Darilo sa mu predovšetkým vo východnej Európe, Číne a v Spojených štátoch. Za december predaj medziročne vzrástol o 8,5 percenta na jeden milión vozidiel, predovšetkým vďaka rastu na čínskom a nemeckom trhu, oznámila v stredu firma.

17.01.2018 10:18
debata

Koncern Volkswagen je najväčším výrobcom automobilov v Európe. Predvlani napriek negatívnym dopadom emisného škandálu vystriedal japonského konkurenta Toyota na čele svetového automobilového trhu. Rivali Toyota a Renault-Nissan zverejnia minuloročné údaje o predaji svojich áut na konci januára a vo februári.

Koncern Volkswagen zahŕňa aj rad ďalších značiek, napríklad Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, Škoda či Seat.

Škoda Auto už v utorok oznámila, že vlani dodala svojim zákazníkom rekordných 1 200 500 áut, čo je o 6,6 percenta viac ako v predchádzajúcom roku. Milión áut prekročila štvrtýkrát za sebou.

Najväčším trhom vlani bola pre Škodu Čína s rastom o 2,5 percenta na 325 000 vozidiel. Väčší nárast zaznamenala v rámci koncernu iba divízia značky Seat (14,6 percenta), MAN (11,6 percenta) a Scania (11,6 percenta). Materská značka VW vlani vykázala rast o 4,2 percenta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky