Bankári Deutsche Bank nechcú preč z Londýna, väčšina tam zostane aj po brexite

Deutsche Bank po odchode Británie z Európskej únie presunie z Londýna do Frankfurtu podstatne menej ako 4000 pracovných pozícií, povedal v sobotu denníku Neue Zürcher Zeitung hlavný výkonný riaditeľ banky John Cryan. Najväčšia nemecká banka sídli síce vo Frankfurte, ale v Londýne zamestnáva vyše 8600 ľudí.

13.01.2018 16:56
debata (4)

„Znovu sa vynoril počet 4000 (presunutých pracovných miest) a je to opäť príliš,“ citoval švajčiarsky denník Cryana, ktorý dodal, že spočiatku vznikne niekoľko stoviek pozícií vo Frankfurte, ale aj v mestách ako Miláno alebo Paríž.

„V Londýne pracujú hlavne bankári, odborníci na technológie a obchodníci a tí všetci tam chcú zostať,“ uviedol Cryan. „Účtovná centrála sa s istotou presunie, to ale predstavuje menej pracovných miest, než si mnohí myslia,“ dodal.

Deutsche Bank plánuje zriadiť vo Frankfurte novú účtovnú centrálu, ktorá by spravovala miliardy eur obchodov mimo Európy. Tie teraz prechádzajú cez Londýn, čo po brexite nebude možné, napísala agentúra Reuters.

Deutsche Bank nikdy presne nešpecifikovala, koľko pracovných miest bude v dôsledku brexitu z Londýna presunutých. V apríli jedna z manažérok banky Sylvie Matheratová uviedla, že do úvahy pripadá presťahovanie približne 2000 pracovníkov, ktorí sú priamo v kontakte s klientmi, a tiež zamestnanci v oblasti riadenia rizík, čo by sa týkalo rovnakého počtu pozícií, pripomenula agentúra Reuters.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Deutsche Bank #Brexit