Americká burza CME začala obchodovať s bitcoinmi

S digitálnou menou bitcoin sa v noci na pondelok začalo obchodovať na ďalšom veľkom termínovanom trhu.

18.12.2017 13:29
debata (3)

Hodnota kontraktu na bitcoin so splatnosťou v januári na americkej burze CME otvorila na 20 650 dolárov, neskôr však zostúpila pod 19 000 dolárov.

Podľa analytika Spencera Bogarta zo spoločnosti Blockchain Capital začalo obchodovanie s takzvanými futures na bitcoin na CME bez väčšieho rozruchu.

„Je to úplne nová trieda aktív a veľa investorov sa zrejme rozhodlo počkať, ako sa situácia vyvinie, než na tento trh vstúpia,“ uviedol Bogart.

CME začala obchodovanie s termínovanými kontraktmi na bitcoin týždeň po konkurentovi CBOE. Termínované kontrakty sú považované za dôležitý krok k posilneniu legitimity bitcoinu a mohli by k tejto digitálnej mene prilákať veľkých inštitucionálnych investorov, uviedla agentúra Reuters.

Nemecký burzový operátor Deutsche Börse minulý týždeň oznámil, že takisto uvažuje o spustení obchodovania s termínovými kontraktmi na bitcoin. Aktuálna cena bitcoinu na internetovej burze Bitstamp sa v pondelok ráno pohybovala okolo 18 600 dolárov. Na začiatku tohto roka pritom jeden bitcoin stál menej ako 1000 dolárov.

Bitcoin vznikol v roku 2009 ako alternatíva oficiálnych mien a počas rokov sa presadil ako popredná svetová kybernetická mena.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #bitcoin #kryptomena