Medzi najrýchlejšie rastúcimi IT firmami v Európe sú opäť štyri slovenské

Medzi najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti v Európe sa aj tento rok prebojovali štyri slovenské spoločnosti.

08.12.2017 11:54
debata (1)

V rebríčku Deloitte Technology Fast 500 zostavenom pre Európu, Blízky východ a Afriku (región EMEA) sa zo Slovenska umiestnili spoločnosti Inloop, s. r. o. (51. miesto), Riešenia, spol. s. r. o. (323. miesto), Pizza SEO, s. r. o. (388. miesto) a RESCO, spol. s r. o. (439. miesto).

Ako v piatok informovala spoločnosť Deloitte, rebríček Technology Fast 500, ktorý zostavila sedemnástykrát, hodnotí najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti z regiónu EMEA na základe rastu ich výnosov za štvorročné obdobie. V tohtoročnom rebríčku sa analyzovali výnosy za roky 2013 až 2016. Prvé miesto v rebríčku obsadila spoločnosť Deliveroo z Veľkej Británie, ktorá umožňuje svojim klientom objednávať si jedlá z miestnych reštaurácií. Dosiahla rast tržieb na úrovni 107 117 %. Celková priemerná miera rastu výnosov všetkých päťsto spoločností v rebríčku tento rok stúpla z minuloročných 967 % na 1 377 %.

V rebríčku sa umiestnilo 62 spoločností zo stredoeurópskeho regiónu. Najväčšie zastúpenie s počtom 25 technologických firiem má Poľsko, sedem spoločností je z Litvy, šesť z Chorvátska, päť z Bulharska a päť z Českej republiky. Rumunsko a Slovensko majú štyroch zástupcov, Maďarsko troch a po jednom reprezentantovi majú Bosna a Hercegovina, Estónsko a Lotyšsko. Aj tento rok dominovali v rebríčku spoločnosti z Francúzska (97 firiem), po ňom nasleduje Veľká Británia s 92 spoločnosťami a tretie najvyššie zastúpenie má práve stredná Európa so 62 spoločnosťami. Francúzsko je už siedmy rok po sebe krajinou s najväčším zastúpením v rebríčku.

Spoločnosť Deloitte poskytuje služby v oblasti auditu, daní, práva, podnikového a transakčného poradenstva klientom v mnohých odvetviach verejného a súkromného sektora. Členské firmy má vo viac ako 150 krajinách sveta s približne 244 tisíc odborníkmi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #IT #počítače