Uber je podozrivý, že vytvoril špionážny tím

Americké ministerstvo spravodlivosti vyšetruje obvinenia, že prevádzkovateľ alternatívnej taxislužby Uber vytvoril špionážny tím, ktorého úlohou bolo kradnúť obchodné tajomstvá konkurencie.

29.11.2017 07:10
debata

Informácie o vyšetrovaní sa podľa agentúry AP dostali na verejnosť pri utorňajšom súdnom vypočutí súvisiacim so sporom, v ktorom firma Waymo viní Uber z krádeže technológií pre samoriadené vozy.

Vyšetrovanie sa sústreďuje na informácie obsiahnuté v 37-stránkovom liste, ktorý bývalý manažér Uberu Richard Jacobs v máji zaslal firemnému právnikovi. Jacobs pri stredajšom súdnom vypočutí vypovedal, že jeho list obsahoval obvinenia, že Uber vytvoril tajnú divíziu určenú pre krádeže obchodných tajomstiev konkurencie.

Sudcu Williama Alsupa, ktorý sa zaoberá sporom medzi spoločnosťami Waymo a Uber, o tomto obvinení minulý týždeň informovalo ministerstvo spravodlivosti. Sudca v stredu obvinenie označil za škandalózne a podrobil ostrej kritike právnikov Uberu, že ho o záležitosti neinformovali už skôr. Odložil aj začiatok procesu, aby poskytol firme Waymo viac času na zhromaždenie dôkazov.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Uber