V Košiciach otvorili výcvikové centrum pilotov vrtuľníkov

Výcvikové centrum pre školenie pilotov vrtuľníkov z celého sveta otvorili v pondelok v Košiciach. Za projektom v hodnote 25 miliónov dolárov je slovenská spoločnosť MSM Group z holdingu Czechoslovak Group podnikateľa Jaroslava Strnada a česká firma European Air Services.

30.10.2017 19:13
debata (2)

„Predpokladám, že by sme v horizonte jedného roka mohli zamestnať okolo sto ľudí. Veľkú synergiu vidíme v spolupráci s letiskom alebo s tunajšou leteckú fakultou,“ povedal novinárom konateľ MSM Group Marián Goga. Dodal, že MSM Group zamestnáva na Slovensku vyše 1500 ľudí v 12 výrobných závodoch.

Podľa slovenských premiéra Roberta Fica, ktorý sa otvorenia výcvikového strediska pilotov Slovak Training Academy na košickom letisku zúčastnil, by krajina potrebovala viac podobných investícií.

Nové školiace centrum by malo vycvičiť viac ako 70 pilotov ročne zo Slovenska i zo zahraničia. Študenti budú mať k dispozícii okolo 15 strojov, jedným z nich je americký vrtuľník Sikorsky UH-60 Black Hawk. Tieto stroje Slovensko tiež zakúpilo pre svoju armádu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #vrtuľník #MSM GROUP