Kiska v košickej pobočke IT spoločnosti T-Sytems: Je to pýcha Slovenska

Prezident SR Andrej Kiska v utorok navštívil spoločnosť T-Systems Slovakia. Krátko sa stretol s vybranými zamestnancami firmy a potom rokoval s vedením.

17.10.2017 13:11
debata (35)

„Spoločnosť T-Systems je pýchou Slovenska a druhý najväčší zamestnávateľ na východnom Slovensku. Potešilo ma, keď šéf spoločnosti povedal, že košická pobočka patrí medzi najúspešnejšie z celého sveta a na Slovensku sú úžasní ľudia,“ povedal na krátkom brífingu po skončení návštevy prezident Kiska.

Prezident SR Andrej Kiska (druhý sprava) počas... Foto: SITA, Ivan Fleischer
Andrej Kiska, prezident, IT, T-Systems Slovakia Prezident SR Andrej Kiska (druhý sprava) počas prehliadky priestorov spoločnosti T-Systems Slovakia v Košiciach.

Kiska dodal, že na prístupe tejto firmy k ľuďom, na tom ako spolupracuje s vysokými školami vidieť, že sa stala súčasťou a myslí na región východného Slovenska. A je úlohou vlády, aby pomáhala v tomto regióne takýmto zamestnávateľom, aby myslela na školstvo, na zdravotníctvo a skvalitňovanie života v tomto regióne.

Ako povedal výkonný riaditeľ T-Systems Slovakia Daniel Giebel, návšteva prezidenta Andreja Kisku je pre spoločnosť a zamestnancov veľkou poctou. „Je výrazom uznania za to, čo sa podarilo vybudovať a za dobrú prácu, ktorú robíme,“ povedal Giebel. Doložil, že spoločnosť začínala pred jedenástimi rokmi s dvadsiatimi ľuďmi a vyrástla na firmu, ktorá má viac ako štyritisíc ľudí.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #IT #T-Systems #Andrej Kiska