NDS odstúpila od zmluvy so Španielmi, ktorí stavali R2 pri Zvolene

Národná diaľničná spoločnosť, a. s., (NDS) odstúpila od zmluvy so španielskou spoločnosťou Corsan - Corviam Construcción, S. A., (Corsan), ktorá bola jedným z členov združenia na výstavbu úseku rýchlostnej cesty R2 Zvolen, východ - Pstruša. Ako diaľničiari vo štvrtok informovali, dôvodom odstúpenia je skutočnosť, že spomínaná spoločnosť bola vymazaná z registra partnerov verejného sektora.

12.10.2017 12:03
debata (1)

„Zmluvný vzťah v súlade so zmluvou o dielo pokračuje s druhým zhotoviteľom, spoločnosťou Chemkostav IS, s.r.o., ktorá je povinná splniť všetky záväzky firmy Corsan, vrátane úhrad subdodávateľom,“ uviedla hovorkyňa Michaela Michalová. Španielska spoločnosť 12. júla tohto roka vstúpila do procesu dobrovoľného konkurzu podľa španielskeho práva. „NDS týmto krokom zabezpečila plnenie päťročnej záruky na dielo a uhrádzanie záväzkov subdodávateľom,“ dodala Michalová.

Úsek R2 Zvolen, východ – Pstruša v dĺžke 7,85 kilometra odovzdala NDS do dočasného užívania motoristom tento rok v máji. Stavba úseku za zmluvnú cenu 82,33 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (98,8 milióna eur vrátane dane) začala v roku 2014 a mala byť hotová pôvodne v júli minulého roka. Pre rozšírený archeologický prieskum, opakované nálezy pyrotechniky na hlavnej trase a projektové úpravy bola lehota predĺžená na november 2016, ale ani tento termín nebol dodržaný. Úsek sa na východnom konci plynulo pripája k úseku R2 Pstruša – Kriváň, ktorý je v prevádzke od roku 2015.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #R2