Oslabenie libry láka turistov do Británie

Britská agentúra na podporu turizmu VisitBritain predpovedá, že počet zahraničných návštevníkov v krajine za tento rok stúpne o 6 percent na 39,7 mil. a ich výdavky sa zvýšia o 14 percent na 25,7 mld. britských libier (GBP).

10.10.2017 11:36
debata

Informoval o tom v utorok spravodajský portál bbc.com. Za január až jún do Británie prišlo rekordných 23,1 mil. návštevníkov, čo bol medziročný rast o 8 percent, a v júli počet zahraničných turistov v krajine prvýkrát prekročil hranicu 4 milióny.

Veľká Británia sa stala pre zahraničných turistov lacnejšou destináciou po tom, ako vlani po odhlasovaní brexitu klesla hodnota libry, konštatuje bbc.com. Šéf britského úradu pre turizmus Steve Ridgway uviedol, že pokles výmenného kurzu libry zvýšil príťažlivosť turizmu v Británii, ale dodal, že „turizmus je globálne odvetvie s ostrou konkurenciou, pričom silné a odolné odvetvie sa nedá budovať iba na slabšej mene.“

Rekordný počet zahraničných a domácich dovolenkárov je „svedectvom inovácií nášho odvetvia turizmu,“ konštatoval britský minister pre cestový ruch John Glen.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #turizmus