V Nemecku vyšetrujú ďalší prípad otrávených potravín

Nemecká polícia v piatok zadržala 42-ročného muža, ktorý je podozrivý, že v supermarketoch v dvoch mestách v strednom Nemecku otrávil niekoľko jogurtov. V jednom prípade skutočne policajti našli jogurt so "zdraviu škodlivou" látkou, informovala agentúra DPA.

06.10.2017 22:22
debata

V noci na piatok a znovu v piatok dopoludnia zavolal na políciu muž, ktorý upozornil na otrávené jogurty v supermarketoch v mestách Bitterfeld a Halle v spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko. „Nevyhrážal sa,“ uviedol policajný hovorca, podľa ktorého v telefonáte nezaznel ani žiadny náznak vydierania. Štyridsaťdvaročného muža ešte dnes policajti zadržali.

V dvoch pobočkách obchodného reťazca v sasko-anhaltských mestách policajti preverili jogurty určitej značky. V Halle skutočne našli v jednom z mliečnych produktov „zdraviu škodlivú substanciu“. O akú látku išlo, ale polícia neoznámila.

„Zatiaľ nemôžeme vylúčiť, že (podozrivý) nehovoril pravdu, ani to, že sa produkty už predali,“ upozornil hovorca polície a vyzval obyvateľov oboch miest, aby pri nákupe dávali pozor na poškodené balenia. Podľa prvých poznatkov vyšetrovateľov páchateľ totiž balenie jogurtov poškodil, aby do neho dostal látku. V byte zadržaného podozrivého polícia našla „dôkazový materiál“.

Minulý týždeň otriasol Nemeckom prípad z Bádenska-Württemberska, kde sa muž vyhrážal otrávením potravín, ak nedostane milióny eur. Polícii sa ho podarilo zadržať a on sa následne priznal. Do detskej výživy zapracoval etylénglykol, v priemysle známy ako fridex, a päť fliaš s ním umiestnil do obchodov vo Friedrichshafene pri Bodamskom jazere.

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Nemecko