RegioJet pripravuje posilnenie vlakov na trati Bratislava - Komárno

Súkromný dopravca RegioJet, a. s., už začal s prípravou na ďalšie posilnenie počtu vlakových súprav na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno.

30.09.2017 13:19
debata (2)

Predchádzala tomu analýza počtu cestujúcich na uvedenej trase v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR. Ako spoločnosť v piatok informovala, postupuje v úzkej koordinácii s ministerstvom dopravy ako objednávateľom spojov, neuviedla však, o koľko by mal vzrásť počet súprav.

„Zvýšenie počtu súprav je dôležité hlavne vzhľadom na ďalší pokračujúci rast počtu cestujúcich a popularity železničnej dopravy tak, aby sa aj do budúcnosti udržala dostatočná kapacita pre prepravu cestujúcich – najmä v spojoch v rannej a popoludňajšej špičke. Ide o spoločný prístup RegioJetu a ministerstva dopravy sledujúci trend rastu počtu cestujúcich,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

RegioJet uviedol, že na trati Bratislava – Komárno aktuálne prevádzkuje štrnásť vlakových jednotiek, resp. súprav. Nasadzuje ich na spoje v zložení jedna až tri jednotky na jeden vlak podľa požadovanej kapacity na jednotlivých spojoch.

Ministerstvo dopravy a výstavby vo štvrtok informovalo, že požiadalo RegioJet, aby našiel ďalšiu vlakovú jednotku na dopravnom trhu. Rozsiahly prieskum o vyťaženosti jednotlivých vlakov na trase Bratislava – Dunajská Streda nedávno ukázal nárast cestujúcich, a to najmä v špičkových vlakoch ráno do Bratislavy.

Minister dopravy a výstavby Árpád Érsek vyslovil pripravenosť vo verejnom záujme podporiť vyšší počet spojov na trase Bratislava – Dunajská Streda. "Aktuálne je na spoločnosti RegioJet, aby našla ďalšiu vlakovú súpravu, ktorá by umožnila zvýšenie kapacity vybraných vlakov. Akonáhle zaobstará novú vlakovú jednotku, my budeme súhlasiť a podporíme ju, aby sa cestujúci mohli prepravovať komfortnejšie,“ povedal Érsek.

Rezort dopravy takto reaguje aj na očakávaný vstup RegioJetu do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji od nového roku. "Očakávame ďalší nárast prepravovaných osôb, a preto chceme byť aj v zmysle zmluvy o dopravných službách vo verenom záujme na dopyt po železničnej doprave na tejto trati pripravení v predstihu,“ uviedla hovorkyňa ministerstva dopravy a výstavby Karolína Ducká.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vlaky #RegioJet #Komárno