Londýnčania chcú zachrániť Uber. Petícia má pol milióna podpisov

Petícia proti rozhodnutiu úradníkov v Londýne neobnoviť prevádzkovú licenciu spoločnosti Uber získala už 520-tisíc podpisov.

23.09.2017 16:44
debata

Podpísaní ľudia chcú zvrátiť rozhodnutie londýnskeho úradu zodpovedného za dopravný systém (TfL). Uber začal zbierať podpisy pod petíciu na webe Change.org v piatok, keď úrady rozhodli, že Uber nespĺňa požiadavky na taxislužbu. Licencia službe vyprší 30. septembra. Proti rozhodnutiu sa firma podľa serveru BBC môže odvolať do 21 dní a počas odvoalcieho konania môže jej prevádzka pokračovať.

Petícia proti piatkovému rozhodnutiu neobnoviť alternatívne taxislužbe Uber prevádzkovú licenciu v Londýne už získala takmer 520.000 podpisov. S odkazom na internetovú stránku petícií dnes uviedla agentúra Reuters.

„Ak rozhodnutie nezrušia, ocitne sa 40-tisíc licencovaných taxikárov bez práce a milióny Londýnčanov nebudú mať k dispozícii výhodnú a dostupnú službu,“ píše sa v petícii, ktorá žiada, aby sa londýnsky starosta Sadiq Khan pokúsil toto rozhodnutie zvrátiť.

Starosta však rozhodnutie TfL zatiaľ podporuje. „Nebolo by správne, aby úrad TfL naďalej poskytoval spoločnosti Uber licenciu, ak by to ohrozilo bezpečnosť Londýnčanov,“ povedal.

Uber v Londýne dlhodobo čelí útokom zo strany tradičných taxikárov, podľa ktorých nedodržiava bezpečnostné pravidlá a ohrozuje ich živobytie. Spoločnosť tiež kritizujú odbory a zákonodarcovia.

Uber službu poskytuje v mnohých krajinách sveta a často sa dostáva do sporu s miestnymi samosprávami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Uber