Ruské železnice chcú naďalej nakupovať vlaky od Siemensu

Ruská štátna železničná spoločnosť stále plánuje nakúpiť ďalšie vlaky od nemeckej spoločnosti Siemens, aj keď má Moskva spor so Siemensom, oznámila v stredu agentúra TASS.

17.08.2017 07:18
debata (4)

Siemens uviedol, že preskúmava aspekty svojich obchodov s Ruskom po incidente, keď sa turbíny vyrobené pre jeden z projektov v Rusku ocitli proti vôli firmy na Kryme. Tam pritom v dôsledku sankcií Európskej únie nemožno dodávať technológie pre energetický sektor.

„Naše vzťahy to neovplyvní,“ vyhlásil námestník riaditeľa ruských štátnych dráh Alexander Mišarin. „Potvrdenie sme dostali a počet vlakov Sapsan plánujeme ďalej zvýšiť,“ dodal Mišarin. Hovorca spoločnosti Siemens odmietol správu komentovať.

Ruské železnice kupujú vlaky u nemeckej firmy Siemens už najmenej osem rokov. Od spoločného podniku medzi Siemensom a jeho ruským partnerom už odobrali 80 vlakov Lastočka. Do konca roka ich chcú kúpiť ďalších 13.

Koľko rýchlovlakov Sapsan Rusko plánuje kúpiť, však nie je celkom jasné, uviedla agentúra Reuters. Podľa februárových informácií agentúry TASS ich má byť osem.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Rusko #Siemens