Protihlukovú stenu na R1 vo Vlčkovciach odovzdajú skôr

Práce na výstavbe protihlukovej steny na rýchlostnej ceste R1 vo Vlčkovciach v okrese Trnava sú už ukončené a Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) ju tak odovzdá do užívania o dva týždne skôr.

11.08.2017 14:43
debata

Pôvodne mala byť stavba hotová 31. augusta. Protihlukovú stenu v dĺžke 2 570 metrov postavila spoločnosť Strabag, s. r. o. zhruba za 2,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty za dva a štvrť roka.

„Dočasné zvodidlá, ktoré boli na rýchlostnej ceste osadené počas výstavby, plánujeme demontovať v dňoch 12. až 14. augusta tak, aby v pondelok 14. augusta bola rýchlostná cesta R1 v tomto úseku prejazdná v plnom profile bez obmedzení,“ informovala v piatok hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Protihluková stena má výšku šesť metrov na úseku v dĺžke 2 110 metrov a päť metrov v dĺžke 460 metrov. „Nachádza sa pozdĺž obytnej zástavby obcí Vlčkovce a Križovany nad Dudváhom na úseku rýchlostnej cesty R1 Trnava – Nitra. Jej cieľom je odbremeniť obyvateľov žijúcich v tejto oblasti od hluku z premávky na rýchlostnej komunikácii,“ priblížila Michalová. Protihlukovú stenu v dĺžke 48 metrov tvorí metakrylátová výplň. „Druhým celkom je absorbčný materiál, ktorý zabraňuje odrazu zvuku a pohlcuje ho,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #R1