Daimler v Európe pre emisie pozve do servisu tri milióny dízlov

Nemecká automobilka Daimler dobrovoľne zvolá 3 milióny vozidiel Mercedes-Benz s dízlovými motormi v Európe, aby zlepšila ich emisie. Spoločnosť uviedla, že tento krok podniká s cieľom upokojiť vodičov a zvýšiť dôveru voči dízlovej technológii.

19.07.2017 10:21
debata (1)

V niektorých nemeckých mestách sa totiž objavili návrhy na zákaz dízlových motorov pre obavy z úrovne oxidu dusíka, ktorý tieto motory emitujú.

Oznámenie spoločnosti Daimler o sťahovaní áut prišlo iba niekoľko hodín po tom, ako vláda Bádenska-Württemberska súhlasila so zrušením návrhu na obmedzenie premávky dízlových áut, ak sa staršie motory dajú upraviť, aby menej znečisťovali.

„Verejná diskusia o dízlových motoroch vyvoláva neistotu – predovšetkým u našich zákazníkov,“ povedal generálny riaditeľ firmy Daimler Dieter Zetsche. „Preto sme rozhodli o dodatočných opatreniach na upokojenie vodičov a na posilnenie dôvery voči dízlovej technológii,“ konštatoval vo vyhlásení.

Zvolávanie vozidiel Mercedes-Benz sa začne v najbližších týždňoch. Spoločnosť uviedla, že to bude stáť 220 miliónov eur, ale zákazníci nebudú platiť nič.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #emisie #Daimler