Dolár čelí výpredaju, nepomohli mu maily Trumpa mladšieho

Dolár sa v utorok večer dostal pod zvýšený výpredajový tlak. Ten sa dostavil krátko potom, keď najstarší syn prezidenta Donalda Trumpa zverejnil elektronickú korešpondenciu, ktorá ukazuje, že z Ruska vlani prišla ponuka poskytnúť kompromitujúce informácie na Hillary Clintonovú, Trumpovu súperku v prezidentských voľbách. Euro sa k doláru vyšplhalo až na 1,1475 USD, najviac za viac ako rok.

11.07.2017 22:03
debata (6)

Dolárový index, ktorý meria výkon dolára k šiestich hlavným svetovým menám, po zverejnení korešpondencie prišiel o svoje predchádzajúce zisky a zostúpil na viac ako týždenné minimum.

„Tento typ správ posilňuje obavy týkajúce sa neschopnosti tejto administratívy presadiť nejakú zmysluplnú legislatívu,“ uviedol podľa agentúry Reuters analytik Omer Esiner zo spoločnosti Commonwealth FX.

Dolár sa pred zverejnením korešpondencie vyšplhal voči japonskému jenu až na štvormesačné maximum okolo 114,50 JPY. Po jej zverejnení však zamieril dole a okolo 21:00 SELČ vykazoval pokles zhruba o 0,2 percenta na 113,85 JPY.

Investori teraz čakajú na stredajší prejav šéfky americkej centrálnej banky (Fed) Janet Yellenovej pred výborom Snemovne reprezentantov pre finančné služby a na piatkové údaje o vývoji spotrebiteľských cien v USA.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dolár