Uber v Chorvátsku ponúkne aj lodnú taxislužbu

Spoločnosť Uber spúšťa v Chorvátsku prepravu na rýchlych motorových člnoch. Služba UberBOAT bude dostupná cez mobilnú aplikáciu Uber a spojí pobrežné mestá Split, Dubrovník a ostrov Hvar.

30.06.2017 17:17
debata

Napríklad cena za prepravu člnom pre maximálne osem ľudí zo Splitu na Hvar bude 2600 chorvátskych kún, informovala agentúra Reuters.

Uber ponúkne motorové člny až pre 12 ľudí. Podobnú službu už testoval okrem iného v Istanbule a Miami, v Chorvátsku ju ponúkne počas letnej turistickej sezóny.

„UberBOAT ponúkne dva druhy služieb – prepravu medzi pevninou a ostrovom na motorovom člne, alebo jeho prenájom na poldenné alebo celodenné výlety … Na lodi nebude možné zostať cez noc, ani si ju najať bez kapitána a námorníkov,“ povedal Uber.

Zákazníci si trasu pre denné výlety budú môcť navrhnúť sami, prípadne sa rozhodnúť pre už vytýčený itinerár, ktorý bude zahŕňať niektoré z najobľúbenejších destinácií.

Proti alternatívnej taxislužbe Uber minulý týždeň v Chorvátsku protestovalo niekoľko sto taxikárov. V krajine je podľa odhadov asi 5000 vodičov služby Uber, ktorí zákazníkov vozia za nižšie ceny ako bežná taxislužba. Aplikáciu Uber používa zhruba 100 000 Chorvátov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #Uber