Travis Kalanick odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa Uberu

Spoluzakladateľ spoločnosti Uber, poskytujúcej taxislužby, Travis Kalanick odstúpil v utorok z pozície jej generálneho riaditeľa. Učinil tak na podnet významných investorov, ktorí žiadali jeho rezignáciu.

21.06.2017 16:45
Travis Kalanick, Uber Foto: ,
Travis Kalanick na letnom Svetovom ekonomickom fóre v čínskom Tianjine.
debata (2)

Spoločnosť dlhodobo čelí viacerým problémom, vrátane žaloby jednej z jeho zamestnankýň za sexuálne obťažovanie. Na verejnosť sa tiež dostala videonahrávka, na ktorej sa Kalanick háda so zamestnancom, sťažujúcim sa na pokles sadzieb. Po týchto udalostiach si Uber najal bývalého generálneho prokurátora, aby viedol vyšetrovanie pracovných podmienok v spoločnosti.

Kalanick sa už pred časom vyjadril, že sa hodlá stiahnuť do úzadia vo vedení Uberu. Po liste a následnej diskusii s investormi, podľa ktorých spoločnosť potrebuje zmenu vo vedení, sa rozhodol vyhovieť im a z funkcie odstúpiť.

„Uber nadovšetko milujem a v tomto ťažkom okamihu v mojom osobnom živote som prijal žiadosť investorov odstúpiť, aby mohol Uber ďalej rásť, namiesto toho, aby bol rozptýlený ďalším bojom,“ vyjadril sa Kalanick vo svojom vyhlásení. Tiež vyhlásil, že je zodpovedný za súčasný stav firmy a potrebuje čas, aby sa naučil byť lepším vedúcim pracovníkom. Aj po odstúpení z funkcie sa bude Kalanick stále v Uberi angažovať.

Uber je inovatívna taxislužba, ktorá umožňuje zákazníkom objednať si taxík prostredníctvom mobilnej aplikácie. Pre bežné taxislužby sa stal Uber veľkou konkurenciou, čo viedlo k viacerým protestom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #taxislužba #Uber