Slováci vysvetľovali Rakúšanom stav jadrovej bezpečnosti

Slováci vysvetľovali Rakúšanom stav bezpečnosti slovenských jadrových elektrární. Rakúska mimovládna organizácia Global 2000 totiž začala šíriť negatívne informácie o rádioaktívnych výpustiach prvého a druhého jadrového bloku Atómovej elektrárne Mochovce.

09.06.2017 12:40
debata (7)

Úrad jadrového dozoru SR (ÚJD) informoval rakúskych zástupcov o legislatívnych požiadavkách a o procese monitoringu výpustí trícia z ich strany, ako aj zo strany prevádzkovateľa mochoveckej elektrárne. „Na záver diskusie bolo skonštatované, že v uvedenom prípade sú dodržané všetky legislatívne požiadavky na ochranu osôb a životného prostredia,“ uviedla hovorkyňa ÚJD Zuzana Hosťovecká.

Na bilaterálnom stretnutí sa rakúska strana, ktorú zastupovali predstavitelia viacerých ministerstiev ako aj vlád mesta Viedeň, Horného Rakúska, Dolného Rakúska a Štajerska, zaujímala aj o stav jadrovej bezpečnosti Atómovej elektrárne Bohunice, a tiež o postupe dostavby tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce. „Ďalej si účastníci vymenili informácie ohľadom radiačného monitoringu na Slovensku a Rakúsku, havarijnej pripravenosti, ako aj v oblasti nakladania s rádioaktívnym odpadom,“ dodala Hosťovecká.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Atómová elektráreň Mochovce #radiačný monitoring