Tatársky biftek sa vracia do reštaurácií

Tatársky biftek sa opätovne vracia do reštaurácií. Zväz hotelov a reštaurácií SR (ZHR) inicioval zmeny vyhlášky, ktorá upravuje predaj tepelne neupraveného mäsa. Novela vyhlášky je platná od 1. júna.

01.06.2017 11:12
debata

Informoval o tom generálny manažér ZHR Marek Harbuľák. „Hľadali sme také riešenie, ktoré presne stanoví podmienky pre predaj tepelne nespracovaného mäsa v zariadeniach spoločného stravovania a podarilo sa nám to vďaka výbornej súčinnosti štátnych orgánov i nás, ako zástupcov branže,“ povedal Harbuľák.

Ako ďalej hotelieri uviedli, v polovici decembra minulého roka iniciovali stretnutie spolu so zástupcami Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, pracovníkmi Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva zdravotníctva SR, na ktorom pripravovali riešenie, aby sa tatársky biftek mohol opäť predávať.

„Teší nás, že novela vyhlášky je v platnosti už od júna, čo znamená, že počas letnej turistickej sezóny môžeme domácim i zahraničným klientom ponúknuť túto obľúbenú pochúťku," uviedol Harbuľák.

Zväz hotelov a reštaurácií inicioval zmenu vyhlášky nielen preto, aby sa vyriešila dovtedy zakázaná príprava tzv. tataráku. Zmenili sa aj podmienky a predaj steakov, prijali sa ďalšie zmeny v lehotách na uskladnenie hotových polotovarov či pokrmov. Podľa Harbuľáka je teraz potrebné, aby sa profesionáli oboznámili s podmienkami, za akých je podľa novely možné tatarák ponúkať v zariadeniach spoločného stravovania. Hotelieri preto plánujú pripraviť niekoľko seminárov po celom Slovensku, aby oboznámil prevádzky spoločného stravovania s novinkami vyhlášky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #reštaurácie #tatársky biftek