Apple si dal patentovať škatuľu na pizzu

Apple nechce vo svojom novom sídle v kalifornskom Cupertine nič prenechať náhode. To platí aj pre tvrdenie, že chce zabezpečiť pre zamestnancov svojho Apple Parku najchrumkavejšiu pizzu.

17.05.2017 12:05
debata

Na prepravu pizze z reštaurácie do kancelárií v obrovskej kruhovej budove preto vyvinul šéf reštaurácie Apple-Park-Cafés Francesco Longoni špeciálny box, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na článok časopisu Wired.

Patentovaná škatuľa na pizzu made in Apple. Foto: Apple
Apple pizza box Patentovaná škatuľa na pizzu made in Apple.

Okrúhla škatuľa na pizzu z tvrdého plastu má otvory na veku. Vďaka tomu môže vzduch unikať von z čerstvo upečenej pizze. To má zabezpečiť, že pizza pri ceste z reštaurácie do kancelárie nezvlhne a nebude mľandravá. Spoločnosť Apple požiadala o patent na škatuľu už pred niekoľkými rokmi.

Krabica na pizzu nie je prvým podobným patentom, ktorý Applu patrí. Firma si dala patentovať aj dizajn papierovej tašky, upozornil server theverge.com. Rôzne spravodajské servery už novú krabicu na pizzu ironicky označujú za najlepší a najdôležitejší nový produkt Applu za niekoľko rokov, za najzaujímavejšiu časť nového kampusu Applu či za najväčší vynález firmy.

Do nového sídla v Cupertine, ktoré patrí k významným mestám tzv. Silicon Valley, kde sa koncentrujú technologické spoločnosti, sa zamestnanci sťahujú po etapách a dokončené by malo byť v lete. Stavba Apple Parku vyšla zhruba na päť miliárd dolárov a je jedným z posledných plánovaných projektov spoluzakladateľa firmy Steva Jobsa. Zalesnený areál má rozlohu takmer 71 hektárov a zahŕňa hlavnú budovu v tvare obrieho kruhu o rozlohe viac ako 260 000 metrov štvorcových.

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #pizza