Veritelia Nexis Fibers sa zatiaľ nedohodli o reštrukturalizácii

Riešenie situácie v humenskej spoločnosti Nexis Fibers, ktorá sa zaoberá výrobou syntetických vlákien pre automobilový priemysel, je zatiaľ v nedohľadne. Veritelia sa totiž na utorkovej schôdzi nedohodli a reštrukturalizačný plán neschválili. “

12.04.2017 09:31
debata

Odročenie schvaľovacej schôdze o 15 dní znamená, že sa predlžuje neistota zamestnancov Nexis Fibers, ako aj v celom Priemyselnom parku Chemes,” uviedlo v tlačovej správe vedenie spoločnosti Chemes.

Na utorkovú schvaľovaciu schôdzu veriteľov prišla spoločnosť Chemes s vlastným návrhom reštrukturali­začného plánu. Tento pripravila, keď sa koncom februára zoznámila s reštruktura­lizačným plánom spoločnosti Nexis Fibers, ktorý schválil veriteľský výbor. Z neho vyplýva, že Chemes dostane 50-percentné plnenie pohľadávky, a to až v treťom, štvrtom a piatom roku reštrukturalizácie. Tento návrh bol v tejto podobe pre Chemes podľa vyjadrení firmy likvidačný.

Preto právna služba Chemesu prišla s vlastným riešením reštrukturalizácie a rozšírila ho o metódu predaja podniku. Tento plán vďaka 11,5 mil. eur, ktoré sú vkladané z vlastných finančných prostriedkov, garantoval podľa Chemesu zachovanie všetkých 2 000 pracovných miest v Priemyselnom parku Chemes. Plán zároveň podľa Chemesu skrátil trvanie reštrukturalizácie o dva roky, teda ukončenie predpokladal už v roku 2020, namiesto v roku 2022.

Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe, firma Chemes aj napriek sklamaniu z vývoja situácie počas schvaľovacej schôdze, vyjadruje eminentný záujem využiť najbližších 15 dní na rokovania s dlžníkom. 

debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #reštrukturalizácia