Dolárových miliardárov bolo vlani 2257, Slováci medzi nimi nie sú

Počet dolárových miliardárov vo svete minulý rok narástol o 69 na 2 257. Ich celkové bohatstvo sa zvýšilo o 16 % na 8 biliónov USD, čo predstavuje približne 95-násosobok veľkosti slovenskej ekonomiky. Vyplýva to z prieskumu Hurun Global Rich List 2017, o ktorom informovala J&T Banka.

15.03.2017 11:12
debata (6)

Za ostatných päť rokov narástol celkový počet miliardárov o 55 %. Najviac dolárových miliardárov žije v Ázii, a to viac ako tisíc. Najmenej ich je v Afrike a Oceánii. V Európe ich je 486. V rámci stredoeurópskeho regiónu Slovensko podľa výsledkov prieskumu nemalo v minulom roku žiadneho dolárového miliardára, podobne ako Maďarsko. Poľsko ich má troch a Česká republika štyroch.

Najbohatším človekom na svete ostal Američan Bill Gates s majetkom 81 miliárd USD s medziročným rastom bohatstva o jedno percento. Druhým najbohatším je Warren Buffett so sumou 78 miliárd USD. Jeho majetok narástol za rok o 15 %. Svetovou trojkou je zakladateľ on-line obchodu Amazon Jeff Bezos so 72 miliardami USD, ktorého majetok narástol za rok o vyše jednu tretinu.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #bohatstvo #miliardár