Súd v Hongkongu odsúdil päť vodičov Uberu

Päť hongkonských vodičov dopravnej služby Uber uznal miestny súd vinnými z nelegálneho používania vozidiel na komerčné účely.

10.03.2017 08:39
debata (1)

Zasadil tak ďalšiu ranu aktivitám spoločnosti Uber Technologies v Hongkongu, napísala v piatok agentúra Reuters. Výšku trestu nespresnila.

Rozhodnutie súdu padlo necelý mesiac po tom, čo sa služba Uber umožňujúca online objednanie prepravy osobným automobilom stiahla z Taiwanu.

Hongkonský sudca rozhodol, že vozidlá odsúdených vodičov bola používané na komerčné účely, hoci to ich poistenie vylučovalo. Tým zostali ich pasažieri nechránení.

V poloautonómnej bývalej britskej kolónii, ktorá je teraz pod čínsku správou, proti aktivitám protestujú miestni taxikári, ktorí tvrdia, že ich Uber pripravuje o živobytie.

Americký prevádzkovateľ internetovej aplikácie pre alternatívnu taxislužbu Uber Technologies pôsobí vo viac ako 80 krajinách a viac ako 500 mestách; v mnohých mestách pritom čelí súdnym sporom. Uber zákazníkom umožňuje spojiť sa prostredníctvom stiahnutej mobilnej aplikácie s registrovanými vodiči, ktorí ich odvezú na určené miesto. Kritici tohto modelu tvrdia, že z pohľadu regulárnej taxislužby ide o nekalú konkurenciu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #taxi #Uber